Cap de setmana central a Vic de la Commemoració dels 50 anys de la Flama

El I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània

programa-50-anysVic acollirà, coincidint amb la seva capitalitat cultural catalana, el I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània a l’edifici El Sucre. Aquest simposi, es centrarà en tres àmbits del solstici d’estiu: Focs i fogueres de Sant Joan; Flama del Canigó; i Falles haros i brandons. Un dels propòsits del Simposi és conèixer la gran diversitat de manifestacions que existeixen en el solstici d’estiu al voltant de l’element del foc a la Mediterrània.  El divendres 27 a 2/4 d’11h hi haurà la inauguració del Simposi i la ponència marc: “Els focs a la Mediterrània” amb Josep Fornés, antropòleg i Director del Museu Etnològic de Barcelona. També s’inauguraran les exposicions i la sala dels audiovisuals. A les 4h l’antropòleg Manuel Delgado pronunciarà la conferència marc sobre Focs i Fogueres de Sant Joan, que anirà seguida de diverses comunicacions. A les 7h del vespre es presentarà el llibre “Els focs de Sant Joan a Barcelona”, i a 2/4 de 9h del vespre arribarà la part més popular per cloure la primera jornada, un Foc de Camp amb botifarrada i música tradicional a la Plaça Gaudí de Vic, coincidint amb les Festes del carrer de la Riera i adjacents. Comptarà amb ball folk, diables, demostració de glosa, cançons de foc de camp, i altres sorpreses.

El dissabte a partir de les 10h hi haurà l’àmbit de les Falles del Pirineu, haros i brandons, coordinat per l’Associació de Municipis Fallaires, amb conferències, comunicacions i presentacions de llibres. A les 4h de la tarda arriba el torn de l’àmbit de la Flama del Canigó, presentat i coordinat per Lluís Soler de Tradicat, amb la conferència d’Antoni Pladevall com a marc, i un seguit de comunicacions. Finalment a les 7h de la tarda es farà la cloenda del Simposi amb les conclusions i es donarà el relleu simbòlic a Reus, que acollirà la 2a edició l’any que ve, amb un quinqué.  Són actes oberts a tothom, per a més informació visiteu la web de TRADICAT.

Sopar Espectacle dels 50 anys de la Flama del Canigó

Tradicat, conjuntament amb altres ens, institucions i entitats organitza el Congrés Internacional els Focs de Sant Joan-Flama del Canigó que es celebrarà unificat per tots els Països Catalans a Vic, coincidint amb Vic Capital de la Cultura Catalana i els 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó al Principat. El 28 de maig a partir de les 8 del vespre es celebrarà el Congrés, consistent en un sopar espectacle que inclourà la Barretina d’Or, l’arribada de la Flama, reconeixements i un espectacle multidisciplinari especialment creat per aquests 50 anys, “La Guspira de la Flama”.

L’acte està obert a tothom i té un preu de 35€. A partir de les 8 al Recinte Firal El Sucre de Vic, hi haurà la rebuda i refrigeri amb tapes i begudes a l’exterior del recinte firal. Seguidament s’entrarà al recinte, on el sopar començarà amb diferents píndoles artístiques entre plat i plat. El músic i guionista Xevi Capdevila ha estat l’encarregat de coordinar l’espectacle, amb guions de Jordi Lara, i direcció artística de Pep Tines. La direcció musical va a càrrec d’Esteve Molero amb l’orquestra L’experimental Catalana, i la cantant Gemma Humet. L’actriu principal és Gisel·la Figueras “Isabel Castro”, i hi haurà dansa, poesia, circ, teatre, cant improvisat o danses participatives. Es tracta d’un espectacle únic on encara us podeu apuntar a través de la web www.tradicat.cat on trobareu tots els detalls i la informació.

El 23 de juny, al Coll d’Ares es farà la inauguració de l’escultura-peveter dedicada als 50 anys de la Flama del Canigó al Principat, en el marc del tradicional acte que començarà a les 12h i inclourà dinar popular, animació infantil, sardanes, músiques, dansa i parlaments. Fins a les 5 de la tarda quan partiran del mateix indret els equips de foc que repartiran la Flama del Canigó per cinquantè any al Principat. Per finançar l’escultura es farà una campanya de micromecenatge de la qual podreu trobar tota la informació.

Llibret del Simposi – Congrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*