Relleu a la presidència de Tradicat

Joan Serra substitueix Josep Costa al capdavant de Tradicat, entitat responsable de la distribució de la Flama del Canigó.

El passat 29 de gener, va tenir lloc a Can Pau Raba de Vic, l’assemblea de l’associació Tradicat, entitat que principalment treballa sobre el projecte de la Flama del Canigó a les comarques d’Osona, Ripollès i Moianès. Josep Costa, que ha estat el president de Tradicat durant més de 14 anys, deixava la presidència just després que aquest passat 2016, Tradicat liderés la commemoració dels 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó al Principat, amb un Congrés Internacional, un Simposi de Focs a la Mediterrània i una Cantata sobre el poema Canigó que van tenir lloc a Vic, entre d’altres projectes i accions. Un bon colofó per deixar la presidencia de l’entitat.

Els membres de l’entitat només podien escollir la candidatura de Joan Serra, veterà membre cofundador de l’entitat, ja que no es va presentar cap més candidat. El vigatà Joan Serra, va presentar el seu equip de treball, una nova Junta Directiva continuista amb Andreu Coll i Lluís Soler com a vicepresidents, Miquel Currubí tresorer i Josep Musachs com a secretari, a més d’un bon nombre de vocals. Els presidents d’honor de l’entitat continuen sent els històrics Ramon Torra i Xavier Valls, ambdós de Manlleu.

Per Serra, els reptes són posar al dia l’entitat a nivell de funcionament intern, i deixar-la llesta per generacions més joves que la vulguin encapçalar, ja que als seus gairebé 74 anys, no vol que la seva presidència s’allargui més de 2 anys. Un altre repte és sumar a les dones perquè també s’impliquin. De fet, s’ha vist pràcticament obligat a agafar la presidència de l’entitat, ja que els més joves no van poder fer el pas endavant.

Un dels projectes immediats de l’entitat és la publicació del llibre del Simposi de focs a la Mediterrània, prevista pel maig, mes en el qual també tindrà lloc la 2a edició del Simposi a Reus, que va rebre el relleu de Vic el maig del 2016 durant la celebració dels 50 anys de la Flama, el projecte més ambiciós que fins ara ha fet Tradicat. I com sempre, ja ha començat la preparació per l’edició de la Flama del 2017, que fan possible els membres i col·laboradors de Tradicat al capdavant de diferents equips de foc. Un altre dels reptes de l’entitat és fer associats i poder mantenir alt el llistó pel què fa als projectes, així com donar continuïtat a tot allò positiu que es va engegar amb els 50 anys.

 

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*